Artykuły w kategorii: Pozostałe

1: Co wybrać - płytę ceramiczną czy indukcyjną?
W nowym budownictwie coraz rzadziej możemy spotkać instalację gazową, która zasilałaby kuchenki. W związku z tym, coraz częściej stajemy przed koniecznością wyboru pomiędzy płytą ceramiczną a indukcyjną.

2: Prawidłowo ułożone sztućce - ogólnie i szczególnie
Z prawidłowo ułożonymi sztućcami zetknąć się możemy w niektórych restauracjach, gdzie stoliki czekają na klientów z wyeksponowaną pełną zastawą stołową. Po odebraniu zamówienia kelner lub kelnerka zbierają te, które nie będą przydatne. Jak wygląda ułożenie sztućców na stole?

3: Pomysł na niebanalny, kulinarny prezent
Jeśli mamy do wydania nieco ponad tysiąc i bliską sercu osobę do obdarowania, prezentem niezwykle pięknym i przydatnym zarazem będzie buteleczka… nie, nie perfum (choć aromatu mu nie brakuje), ale octu. Ocet to będzie niebagatelny, bo balsamiczny. Włoski. Prosto z Modeny.

4: Co należy zaliczyć do zastawy stołowej?
W każdym domu można znaleźć wiele przedmiotów, które są odpowiednio związane z danym pomieszczeniem. Podobnie jak w łazience muszą znaleźć się jakieś kosmetyki lub inne rzeczy tak samo, w kuchni lub w jadalni spotykamy właściwe artykuły.

5: Filiżanka czy kubek?
Mogą stanowić doskonały prezent tak dla młodszych, jak i dla starszych osób (szczególnie płci żeńskiej), postawione na meblościance będą stanowiły również świetną dekorację, pijąc z nich poczujemy się jak osoby z rodu królewskiego, pomimo, że nadal będziemy siedzieć na domowej kanapie.

6: Ile kosztują usługi pogrzebowe we Wrocławiu?
Na pewno jest to droga sprawa, ale nie każdego dnia się chowa swoich bliskich, dlatego często jest tak, że ludzie nie oszczędzają na takich usługach. Wybierają to co najlepsze i nawet najdroższe. Wiadomo, że pogrzebowe usługi we Wrocławiu nie należą do najtańszych, bo jest to spore miasto, ale i tak chętnych nie brakuje.

7: Walczymy z molami spożywczymi
Kuchnia prawdziwej pani domu to miejsce przechowywania ogromnej ilości zapasów jedzenia. Nie ma szafki, z której nie wypadł by makaron, saszetka proszku do pieczenia, sok, herbata, czy kawa. No cóż taka już jest zasada, że im chata bogata tym rada.

8: Nowoczesność czy tradycja - gdzie najczęściej chodzimy coś zjeść?
Kiedyś w miastach nie było zbyt wiele atrakcji. Jedna szkoła, boisko, kino, kilka sklepów i czasem jakaś restauracja. A mimo to ludzie potrafili sobie zagospodarować czas. Dziś nikt sobie nie wyobraża, by nie móc wyjść do kina, na pizze czy chociażby tak jak na Śląsku iść i sprawdzić jakie menu serwują restauracje w Katowicach.

9: Historia sztućców
Sztućce to jeden z elementów, bez których nie można obyć się w kuchni i jadalni. Łyżki, łyżeczki, noże i widelce – to bohaterowie naszych codziennych posiłków i przygód kulinarnych. Jaka jest ich historia?

10: Jak dbać o lodówkę?
Kuchnia to serce domu. A co jest sercem kuchni? Lodówka. To w jej stronę kierujemy się zaraz po powrocie z zakupów, by wypakować torby pełne żywności. Jest ona sprzętem niezbędnym w codziennym życiu. I tak jak każdy sprzęt, wymaga czyszczenia. Jak to dobrze robić?


Strona 1 z 2
[1]   [2]  




© 2011 Artykulis.pl