Co wyróżnia patelnie wok z pośród zwykłych patelni

PDF | Widok wydruku | Html

Autor: gregseo

Czytano: 1087 razy | Kategoria: Sprzedaż | Ilość słów: 527 | Data: Wed, 19 Dec 2012 | 78 komentarzy

Dobór właściwej patelni pozostaje kluczową sprawą dla gospodyni domowej. Oferty sklepów przewyższają się w kreowaniu kolejnych możliwości dla klientów. Dokonując wyboru, zwykła patelnia, czy chińska patelnia, sporo osób myśli jaka występuje różnica pomiędzy istniejącymi artykułami.

Nie trzeba odwiedzać ekskluzywnych restauracji, aby posmakować orientalnych przysmaków. Identyczny wynik można otrzymać przy użyciu patelni chińskiej. Nie potrzebne są w tym przypadku dodatkowe kwalifikacje kulinarne. Chińskie woki wykorzystuje się przeważnie do prostego gotowania przysmaków. Dość wysoka temperatura w czasie przygotowania azjatyckich smakołyków gwarantuje bardzo szybkie sporządzenie apetycznego dania. Chińskie woki da się używać także do pozostałych celów. Nadzwyczajnie daje sobie radę podczas smażenia w głębokim oleju, a także w trakcie duszenia w parze wodnej. Mięsa duszone w wokach chińskich są wonne jak również zachęcają do konsumpcji.

Ażeby odebrać mowę gościom wyjątkowym daniem warto nabyć patelnię chińską. Osobliwe kształty naczynia staną się ozdobą imprezy, a posiłki sporządzane przy boku rodziny wywołają zdumienie. Chińska patelnia ręcznie kuta posiada nad resztą woków zasadniczą przewagę. Na powierzchni przedmiotu, w trakcie ręcznego kucia pojawiają się niewidoczne malutkie szczeliny, które ulepszają wytrzymałość patelni oraz osłony ochronnej. Przysmaki gotowane w ręcznie wykonanej patelni wok nabywają zachwycający aromat, szczególnie jeśli będą należycie energicznie smażone.


Najlepsze patelnie chińskie nie są oblane żadną warstwą ochronną. Powłoka teflonowa w toku intensywnego użytkowania ulega wycieraniu, za sprawą czego uwalniają się do potraw groźne substancje. Azjatyckie woki zrobione są z węglowej stali. Taki wok zapewnia uzyskanie porażających rezultatów gotowania. Należy pamiętać, jak postępować z patelnią wok zaraz po zakupie. W przypadku woka wykonanego ze stali węglowej konieczne staje się wypalenie. Na skutek tego chiński wok sam wytwarza charakterystyczną skorupę węglową, dzięki której dania nie przywierają do patelni.

Potrawy stworzone za pośrednictwem ręcznie obrabianego woka są nad wyraz wonne jak również i smaczne. Rezultat taki otrzymuje się poprzez szybkie smażenie bez oleju. Zaraz po użyciu trzeba stosownie zabezpieczyć woka. Tradycyjne skrobanie patelni wok może jej jedynie bardzo zaszkodzić. Chemikalia mają negatywny wpływ na powłokę węglową chińskiego woka. Tak samo oddziałują aluminiowe ściereczki. Ręcznie kutą patelnię należy płukać tylko i jedynie samą wodą przy użyciu przyjemnych gąbek. Po umyciujak również i wytarciu do sucha powinno się natrzeć patelnię wok odrobinką oliwki oraz położyć do szuflady. W ten sposób chroniony wok służył będzie nam przez lata.

Tradycyjne woki od wieków wykuwane są w Chinach. Potrawy zrealizowane za ich sprawą pozostają aromatyczne jak i unikalne. Zwykła patelnia wok wizerunkiem przywodzi na myśl owalną miednicę. Ma niewielki spód i ukośne, strome krawędzie. Z łatwością można wykorzystywać taką patelnię na wszystkich kuchenkach. Do niektórych czasami konicznym jest nabyć odrębne nakładki. Rewelacyjna struktura patelni wok zapewnia przygotowanie posiłków szybko, a także prawie bez tłuszczu. Dość wysoka temperatura pichcenia limituje czas konieczny na wykonanie dania. Ze względu na to potrawy posiadają wszelkie składniki odżywcze. Zwyczajne patelnie nie są w stanie zagwarantować osiągnięcia takiego wyniku.

Podpis

Sklep orientalny www.przepisychinskie.pl oferujący oryginalne produkty kuchni chińskiej, tajskiej, wietnamskiej oraz japońskiej. W śród nich zestawy sushi, akcesoria kuchenne, składniki spożywcze i patelnie wok


Rating: 1.0

Komentarze

Skomentuj

Nie masz uprawnień do komentowania. Musisz się zalogować.




© 2011 Artykulis.pl